Felix Henseler wordt nieuwe CEO van ZF Wind Power

Op 1 juni zal Felix Henseler, in de rol van Senior Vice President, het management overnemen van de business unit Wind Power Technology bij ZF Wind Power.

Trefwoorden: #CEO, #Felix Henseler, #tandwielkasten, #windturbine, #ZF Wind Power

Lees verder

HR

( Foto: ZF Wind Power )

ENGINEERINGNET.BE - Na zijn studies Industrial Engineering & Management, behaalde Henseler het diploma Industrieel Ingenieur en begon hij in 2001 als Sales Manager voor de regio Baden-Württemberg en Beieren voor onder meer robotapparatuur bij de toenmalige ZF Maschinenantriebe in Friedrichshafen.

Vanaf 2003 bekleedde hij verschillende leidinggevende functies in binnen- en buitenland voor Siemens en Flender. Hij onderscheidde zich door zijn nabijheid tot de klant en zijn ervaring in het optimaliseren en digitaliseren van producten en processen.

Henseler verlaat Flender waar hij sinds 2016 de business voor industriële tandwielen en koppelingen leidde. In zijn positie als General Manager Applications was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde omzet van hun industriële activiteiten, waaronder productielocaties, verkoopregio’s, operationele sites en andere wereldwijde afdelingen.

Daarvoor was hij als hoofd Marketing & Strategie bij Winergy, sinds 2011 onderdeel van Flender, verantwoordelijk voor de globale strategie en communicatie voor de wind business.

Vanaf juni zal hij verantwoordelijk worden voor de op één na grootste business unit van ZF's Industrial Technology divisie.