Laagdrempelig deelplatform voor logistieke assets gelanceerd

In het Sharing Logistics-project werden de principes van de deeleconomie toegepast op de logistieke sector en resulteerde in een gebruiksvriendelijk platform om vraag en aanbod te matchen.

Trefwoorden: #deelplatform, #logistiek, #sharing logistics, #VIL, #vraag en aanbod

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot sharing-logistics.be/ )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een bevraging blijkt dat één van de belangrijkste belemmeringen voor bedrijven om over te stappen op een deeleconomie-model de eigen ingesteldheid is.

Een mentaliteitsverandering is nodig om over te schakelen van eigendom naar gebruik van middelen. Een andere cruciale factor om van dit deelplatform een succes te maken, is vertrouwen.

Binnen het Sharing Logistics-platform wordt op meerdere vlakken op betrouwbaarheid ingespeeld: enkel bedrijven kunnen registreren, men kan een groep opzetten waarin enkel ‘Trusted partners’ worden uitgenodigd, de transacties worden alle op een veilige manier bijgehouden, …

Sophie Delannoy, VIL-projectleider: “Om het administratieve proces te vereenvoudigen, werd er ook een contracttemplate opgemaakt voor ‘bruikleen’, plus een checklist, waarin heikele punten als schadegevallen, laattijdige teruggave en verzekeringsaspecten worden aangeraakt.”

Dit platform (data-driven en integreerbaar met de eigen ICT-systemen) werkt volledig op basis van vraag en aanbod. Een zoekfunctie binnen het platform en een wekelijkse e-mail met een overzicht van beschikbare en gewenste assets en diensten, vereenvoudigen het matchen van vraag en aanbod.

Op die manier wordt de deeleconomie voor de logistieke sector werkelijkheid.


VIL roept de bedrijven op het Sharing Logistics-platform minstens te testen en nadien actief te gebruiken. Klik hier om deel te nemen of een demo aan te vragen