BDO adviseert bedrijven over inzet zakelijke drones

Europa heeft de wetgeving rond drones geharmoniseerd, 5G-technologie is op komst, ... Meer en meer bedrijven in ons land zien dan ook de economische voordelen van het inzetten van drones.

Trefwoorden: #adviesbureau, #BDO, #drones, #wetgeving

Lees verder

Nieuws

( Foto: sylv1rob1 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Drones worden al langer ingezet voor professionele doeleinden. Het inzetten van automatische drones in dagelijkse operaties begint echter nog maar pas.

Meerdere spelers maken zich klaar om de markt van drones te betreden of zijn reeds actief. Het gaat om een breed scala van verschillende actoren. Zo heb je enerzijds alle bedrijven en organisaties die het al gebruiken en op zoek zijn naar diensten.

Langs de andere kant zijn er tal van spelers die diensten in de dronesector aanbieden: de operatoren die beschikken over gehomologeerde piloten, de bewakers van het gereserveerde luchtruim, het zogenaamde U-space bewakers met SkeyDrone, de operatoren die de drone missie uitvoeren, specialisten die de drones onderhouden, bedrijven die opleidingen geven om dronepiloot te worden, telecombedrijven die de nodige 5G communicatie verzorgen ...

Adviesbureau BDO ziet veel toegevoegde waarde voor bedrijven en heeft daarom een kernteam van specialisten samengesteld dat zich toelegt op alle aspecten van deze nieuwe business. Het werkt ook samen met een gekende pionier in de Belgische en internationale drone wereld, DroneMatrix.