Neste test hernieuwbare benzine

Neste, de Finse producent van hernieuwbare diesel en sustainable aviation fuel (SAF), ontwikkelde een hernieuwbare benzine voor benzine- en hybrideauto's.

Trefwoorden: #benzine, #biogebaseerd, #Neste, #Powertrain Engineering Sweden AB, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Neste )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf startte de laatste testfase om de brandstof op de markt te brengen.

Vergeleken met fossiele brandstoffen kan de hernieuwbare benzine van Neste de uitstoot van broeikasgassen tot 65% verminderen gedurende de levenscyclus van de brandstof. De berekeningsmethode voldoet daarbij aan de EU Renewable Energy Directive.

De hernieuwbare benzine bestaat uit meer dan 75% biogebaseerde grondstoffen. Het resterende deel bestaat uit conventionele fossiele benzine zodat voldaan wordt aan de huidige specificaties van de EN228 standaard.

Het product, dat zowel in bestaande als in nieuwe benzine- en hybrideauto's te gebruiken is, wordt momenteel getest in samenwerking met Powertrain Engineering Sweden, die aandrijflijnen en hybride systemen van de volgende generatie levert aan Volvo Cars en anderen.

De tests gebeuren op een vrijstaande motor in het lab maar ook met twee voertuigen op de weg. Neste zal de resultaten in de komende maanden evalueren.

Uiteindelijk wil de raffineur een emissiereductie van 90% halen, wat de uitstoot van broeikasgassen van de hernieuwbare benzine vergelijkbaar maakt met de broeikasgasemissies over de hele levenscyclus van een elektrisch voertuig.