Volvo Trucks en DFDS willen toeleveringsketen elektrificeren

DFDS, expeditie- en logistiekonderneming, en Volvo Trucks willen zware vrachtwagentransporten te elektrificeren. Een volledig elektrische vrachtwagen wordt al ingezet om onderdelen te leveren.

Trefwoorden: #DFDS, #elektrische vrachtwagen, #toelevering, #Volvo Truck

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Roger Alm, President van Volvo Trucks: “Ik ben verheugd en trots te kunnen samenwerken met DFDS om duurzamere transporten tot realiteit te maken.”

Volvo Trucks kondigde onlangs aan drie nieuwe, volledig elektrische zware vrachtwagens te gaan aanbieden. Een daarvan is de FM Electric, die DFDS als één van de eersten in het commerciële verkeer zal inzetten.

Vanaf de zomer zal de vrachtwagen onderdelen leveren aan Volvo’s vrachtwagenfabriek in het Zweedse Göteborg. In eerste instantie zal de vrachtwagen een totale afstand van 120 kilometer per dag afwerken.

Het doel van deze samenwerking is om van elkaar te leren en meer inzicht te verwerven in cruciale thema’s zoals batterijcapaciteit, routeplanning, opladen, de ervaringen van bestuurders, ...

Om zijn investering toekomstbestendig te maken, heeft DFDS beslist om het krachtigste laadstation op de markt te bouwen in zijn thuisdepot in Göteborg, met een capaciteit van 350 kW.