Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

Trefwoorden: #Agoria, #Ben Weyts, #digisprong, #digitalisering, #inspiratiegids, #Peter Demuynck

Lees verder

opleiding

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Op dit moment heeft het Vlaams onderwijs globaal gezien een achterstand inzake digitalisering. Vlaanderen grijpt de coronacrisis echter aan om die achterstand om te buigen in een voorsprong.

Concreet wordt er 385 miljoen euro geïnvesteerd in een grote ‘Digisprong’: een ongeziene investering in onder meer digitale leermiddelen, ICT-vaardigheden, digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor de leerlingen.

Agoria Vlaanderen heeft nu speciaal voor scholen de inspiratiegids Edtech ontwikkeld. Zo krijgen scholen meer zicht op de verschillende mogelijkheden die er zijn. Een nieuwe laptop, een VR-bril, een digitaal leerplatform.

Het zijn allemaal digitale mogelijkheden waardoor studenten en leerlingen beter leren, en scholen beter onderwijs kunnen bieden.


Klik hier om de inspiratiegids 'Edtech' gratis te downloaden


Op de foto:
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en algemeen directeur Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen tijdens de voorstelling van de gids in het GO! SO in het Vlaams-Brabantse Lennik.