Postgraduaat op maat van ingenieurs blijft een succes

Omdat de nood aan 'smart engineers' hoog blijft, zullen UGent en KU Leuven in september 2024 voor de derde keer hun gezamenlijk postgraduaat, Smart Operations and Maintenance in Industry op maat van ingenieurs, organiseren.

Trefwoorden: #engineer, #KU Leuven, #opleiding, #smart, #UGent

Lees verder

Productnieuws

( Foto: UGent / KU Leuven )

ENGINEERINGNET.BE - KU Leuven en UGent zetten daarom samen in op de opleiding Smart Operations and Maintenance in Industry. Eind juni loopt de tweede editie af en zullen een dertigtal professionals klaargestoomd zijn voor de industrie van de toekomst.

Met de opleiding scholen de twee universiteiten ingenieurs bij op vlak van state-of-the-art technologieën zoals Digital Twins, en vormen ze specialisten die productie- en onderhoudsprocessen optimaliseren, en de transformatie naar Industrie 4.0 waar kunnen maken.

Het postgraduaat richt zich op hooggeschoolde profielen, en hanteert een sterk technologische insteek: het focust op de meest relevante en essentiële (I4.0) technologieën, opgedeeld in vier grote blokken: Digital Twin, Monitoring and Prognostics, Operations Management Strategies en Smart Factory Design.

Een doordachte mix tussen dag- en avondonderwijs, en het gebruik van hybride en online leervormen laat professionals toe om de opleiding gemakkelijker te combineren met een job.

Studenten die een diepgaande interesse ontwikkelen in het vakgebied, hebben bovendien de mogelijkheid om door te stromen naar de gelijknamige master-na-master (manama). Met de credits die ze behalen in het postgraduaat, kunnen ze vrijstellingen verkrijgen voor de manama.

Op deze manier krijgen professionals de kans om een uitgebreide opleiding over een langere periode te spreiden, en een extra gespecialiseerd masterdiploma te behalen.

De opleiding start op 24 september 2024 en loopt een volledig academiejaar. Het eerste semester vindt plaats op de campus in Brugge van de KU Leuven, het tweede op de campus in Kortrijk van de Universiteit Gent.

Klik hier voor alle info over het programma.