VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

De Future Proof Warehousing-tool helpt keuzes te maken om magazijnen te transformeren. Deze tool selecteert drie technologieën op basis van door bedrijven zelf ingegeven parameters.

Trefwoorden: #logistiek, #Logistiek 4.0, #smart logistics, #tool, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: tawattay - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Logistiek 4.0 of ‘smart logistics’ zorgt ervoor dat magazijnen steeds meer flexibel en responsief moeten worden ingericht.

Ook disruptieve technologieën als autonome mobiele robots, augmented reality, IoT en cloud computing zijn aan een opmars bezig. De juiste technologieën en systemen kiezen is cruciaal, maar niet altijd eenvoudig.

Meer investeren in automatisering en digitalisering in magazijnen is noodzakelijk, maar voor veel bedrijven is het moeilijk in te schatten welke technologie hen daadwerkelijk het best vooruit helpt.

Om bedrijven te ondersteunen bij dit beslissingsproces, ontwikkelde VIL de Future Proof Warehousing-tool. Het is een slimme en gebruiksvriendelijke tool waarmee elk bedrijf inzicht krijgt in bestaande en ‘cutting edge’ technologieën die geschikt zijn voor het bedrijf en de bestaande situatie.

De tool is eenvoudig in gebruik. De gebruiker dient enkel een aantal parameters in te vullen en krijgt dan een volledig neutrale en objectieve selectie van één tot drie technologieën die aan zijn noden tegemoet kunnen komen.