Hoe effent Siemens het pad naar (intra)logistiek 4.0 ?

Productiever, efficiënter, slimmer en duurzamer: de (intra)logistieke sector wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, zoals de razendsnelle groei van e-commerce.

Trefwoorden: #intralogistiek, #logistiek, #Siemens

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Hogere omloopsnelheden met beperktere opslagperiodes, kleine orderhoeveelheden en korte leveringstijden, toenemende retourpercentages en grotere leveringsvolumes op korte termijn vereisen flexibele, schaalbare intralogistieke processen met maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Siemens, als technologiepartner, helpt zowel machinebouwers als eindklanten de voordelen van digitalisering te benutten voor het uitrusten van autonoom geleide voertuigen (AGV’s), transportbanden en automatische opslagsystemen.

Versneld automatiseren en digitaliseren
Kwaliteit, flexibiliteit, beschikbaarheid, een hoge doorvoersnelheid en transparantie zijn de sleutelwoorden in logistieke installaties doorheen productie en magazijnen.

Siemens stelt een holistische benadering centraal gesteund op betrouwbare en innovatieve applicatie-geoptimaliseerde hardware en software op het vlak van automatisering en aandrijftechnologie: het Simatic automatiseringsportfolio, het engineeringsframework TIA Portal, Sinamics frequentieregelaars en Simotics servomotoren.

De meerwaarde: consultancy diensten, het optimaal gebruik van data, het gericht inzetten van digital twins en de unieke combinatie van sectorexpertise, diepgaande applicatiekennis in intralogistiek, technologie know-how, PLM-software en cloudgebaseerde IoT-besturingssystemen.

Inbedrijfname is vooral virtueel,daarna in de realiteit: snel en accuraat. Met verdere beheer en optimalisatie.

Zo zijn klanten snel in staat om tot waardecreatie over te gaan met directe impact op competitiviteit.


Meer info en registreren via www.siemens.be/intralogistics