Genomineerden Leeuw van de Export bekend gemaakt

De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit, maar toch houdt FIT zich aan hun traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via Leeuw van de Export.

Trefwoorden: #FIT, #Leeuw van de Export, #Vlaamse export

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar wordt het event al voor de 20e keer op rij georganiseerd en werd ondertussen de eerste horde genomen.

Een vakjury nomineerde uit de ingediende dossiers 6 bedrijven, die de komende maanden zullen strijden voor deze prestigieuze exportaward. Hieronder worden de kandidaat-jubileumleeuwen voorgesteld.

In de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’

 1. Container Technics (Wijnegem):
  In 1983 gestart met de verkoop van sjormateriaal, hijsbalken en ander toebehoren voor ladingzekering aan rederijen en scheepseigenaars, maar gaandeweg ontpopt tot een allroundpartner in zijn branche. Zo is de engineeringafdeling vandaag betrokken partij vanaf het ontwerp van schepen tot en met de ontwikkeling van specifieke materialen op maat om speciale ladingen veilig te verschepen.
 2. Molecubes (Gent):
  Deze ontwikkelaar en bouwer van compacte scanners voor moleculaire beeldvorming zag het licht in 2015 als spin-off van de UGent. De toestellen worden ingezet om organen, tumoren of de werking van geneesmiddelen in beeld te brengen. Alle hardware, software en productietechnologie zijn van eigen bodem.
 3. Sylva (Lievegem):
  Halfweg de 18e eeuw startte de familie Van Hulle met een boomkwekerij. Sindsdien groeide het bedrijf gestaag uit tot een vaste waarde in bos- en haagplanten. Aanvankelijk in eigen land, vervolgens ook internationaal. Op 115 ha in de Gentse regio kweekt Sylva op jaarbasis zo’n 25 miljoen planten volgens de strengste milieuvereisten. Daarnaast beschikt het bedrijf over 6.000 m³ koelopslag en 4.500 m² expeditieruimte.

In de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’

 1. Camco Technologies (Heverlee):
  Het bedrijf is gespecialiseerd in intelligente oplossingen voor containeridentificatie en -tracking. Als een van de grootste spelers binnen zijn niche automatiseerde het wereldwijd al meer dan 250 terminals. Van design over installatie tot onderhoud: alles wordt aangestuurd en voorbereid vanuit het hoofdkantoor.
 2. Locinox (Waregem):
  Dit familiebedrijf (opgericht in 1990) ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten voor fabrikanten van hekwerk en poorten. Twee derde van zijn toegevoegde waarde haalt het uit het productassortiment zelf, een derde uit de dienstverlening errond.
 3. OTN Systems (Olen):
  Sinds zijn ontstaan in 2008 slaagde deze voormalige businessunit van Siemens Networks erin om een indrukwekkende klantenportefeuille uit te bouwen, in een sector waar een klein aantal multinationals de plak zwaaien. De technologie van het Olense bedrijf laat bedrijven toe om hun verouderde infrastructuur te migreren en hun nieuwe netwerk vervolgens efficiënt te beheren.

Tijdens de tweede juryronde in september zullen deze 6 genomineerden hun wedstrijddossier verdedigen voor een jury van prominente professionals uit de academische en bedrijfswereld.

En op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel.


Meer info: https://www.leeuwvandeexport.be