Jaguar Land Rover ontwikkelt prototype met waterstofcel

Het prototype van een elektrisch voertuig met waterstofbrandstofcel (FCEV) wordt ontwikkeld op basis van de nieuwe Land Rover Defender en de tests zullen dit jaar van start gaan.

Trefwoorden: #elektrische auto, #FCEV, #Jaguar Land Rover, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Jaguar Land Rover )

ENGINEERINGNET.BE - FCEV's, die elektriciteit opwekken uit waterstof om een elektromotor aan te drijven, vormen een aanvulling op elektrische voertuigen op batterijen (BEV's) bij het streven naar emissievrije voertuigen.

FCEV's op waterstof bieden een hoge energiedichtheid, kunnen snel worden bijgetankt en hebben een minimaal verlies van rijbereik bij lage temperaturen. Dat maakt de technologie ideaal voor grotere voertuigen met een groter rijbereik of voertuigen die in warme of koude omgevingen worden gebruikt.

Het geavanceerde ontwikkelingsproject van Jaguar Land Rover, bekend als Project Zeus, wordt deels gefinancierd door het door de overheid ondersteunde Advanced Propulsion Centre.

Het zal ingenieurs in staat stellen te begrijpen hoe een waterstofaandrijving kan worden geoptimaliseerd om de prestaties en capaciteiten te leveren die klanten ervan verwachten: van rijbereik tot tanken en slepen tot terreincapaciteiten.

Tegen eind 2021 zullen in het Verenigd Koninkrijk de tests beginnen van het prototype van de emissievrije New Defender FCEV om belangrijke kenmerken zoals de terreincapaciteiten en het brandstofverbruik te controleren.


Voor de realisatie van Project Zeus werkt Jaguar Land Rover samen met R&D-partners, zoals Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems en het UK Battery Industrialisation Centre (UKBIC), om het prototype van de FCEV te onderzoeken, ontwikkelen en creƫren.