ENGIE levert hernieuwbare elektriciteit aan nieuwe Poolse Umicore fabriek

ENGIE en materiaal­technologie­groep Umicore hebben een lange­termijn­overeen­komst gesloten om de nieuwe fabriek in het Poolse Nysa te bevoorraden met hernieuwbare elektriciteit.

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #ENGIE, #herlaadbare, #hernieuwbare energie, #lithium-ion batterijen, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe fabriek wordt de eerste in Europa voor de productie van kathodematerialen, een essentieel ingrediënt in herlaadbare lithium-ion batterijen voor elektrische voertuigen.

ENGIE zal groene elektriciteit leveren vanuit zijn bestaande windpark in Pagów (provincie Opole) op 80 km van Nysa. Het windpark werd in 2012 in gebruik genomen.

Dit is de eerste Power Purchase Agreement (PPA) die ENGIE heeft ondertekend met een industriële onderneming in Polen. De PPA zal het bedrijf in staat stellen de economische levensvatbaarheid van het windpark veilig te stellen tot na het einde van de huidige subsidieregeling.

Tegelijk zal de PPA bijdragen tot Umicore’s roadmap om klimaatneutraal te zijn tegen 2035 en de bevoorrading met hernieuwbare elektriciteit van de fabriek in Nysa op lange termijn veiligstellen.