UAntwerpen spin-off maakt voorraadplanning efficiënter met AI

Ondernemingen kunnen bij het opmaken van hun voorraadplanning amper rekening houden met onverwachte gebeurtenissen. Garvis brengt daar verandering in, dankzij artificiële intelligentie.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #Garvis, #UAntwerpen, #voorraadplanning

Lees verder

Techniek

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Correct voorraden kunnen plannen is van groot belang voor bedrijven. Maar het is ook aartsmoeilijk: met de hedendaagse technologie wordt de planning vaak gebaseerd op de veronderstelling dat het verleden zich zal herhalen.

Er is echter steeds meer informatie digitaal beschikbaar, over de meest uiteenlopende aspecten. Allemaal kunnen ze een impact hebben op een bedrijf. Alleen konden strategische planners binnen ondernemingen die info tot dusver niet (optimaal) aanwenden.

Dankzij de Universiteit Antwerpen en de nieuwe spin-off Garvis zullen ondernemingen geholpen kunnen worden door de nieuwe mogelijkheden die artificiële intelligentie biedt. Dat moet hen toelaten betere en betrouwbaardere voorspellingen te maken, en hen sneller laten inspelen op schommelingen in de vraag.

Piet Buyck (foto), CEO Garvis: “Onze bionische planningssoftware combineert artificiële intelligentie met de persoonlijke inzichten en ervaringen van de planner en met realtime data-analyse. Zo kunnen we het aantal fouten met 30% verminderen, en ondernemingen tijd en geld doen besparen.”

Hun AmPyfier-tool is software die helpt om complexe AI-algoritmes en -processen te analyseren en optimaliseren. Garvis maakt zo met zijn geavanceerde AI en machine learning technologie nauwkeurige forecasts voor bedrijven.