Agoria Solar Team heeft nieuwe unieke Belgische zonnewagen onthuld

Het Agoria Solar Team heeft hun nieuwe zonnewagen voorgesteld voor het Afrikamuseum in Tervuren. 20 jonge ingenieursstudenten van de KU Leuven onthulden de hoogtechnologische wagen die ze in het afgelopen jaar hebben ontworpen en gebouwd.

Trefwoorden: #Agoria, #Solar Team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Geert Vanden Wijngaert )

ENGINEERINGNET.BE - Pilote Birgitt Peeters reed de eerste meters met de nieuwe zonnewagen, genaamd BluePoint Atlas, langs het Afrikamuseum. Een passende locatie aangezien het Solar Team dit najaar zal deelnemen aan een internationale raceuitdaging op het Afrikaanse continent.

De ondertussen negende Belgische zonnewagen is op verschillende vlakken verbeterd en geoptimaliseerd vergeleken met haar voorgangers. Meest opvallend is de keuze voor een spitse wagenvorm. Deze gestroomlijnde vorm zorgt voor een minimale luchtweerstand tijdens het rijden wat finaal resulteert in een sterk verminderd energieverbruik van de zonnewagen.

Naast de unieke wagenvorm heeft de BluePoint Atlas ook een wiel minder dan voorgaande zonnewagens. Het voordeel van een driewieler is het verminderde contactoppervlak met de ondergrond waardoor er minder wrijving ontstaat.

ACHTERGROND
Het Agoria Solar Team zal in oktober 2021 deelnemen aan de Solar Challenge Morocco, een gloednieuwe zonnerace doorheen de Marokkaanse Sahara.