• 03/04/2012
  • |     BB

Markt van de commerciële drones in stroomversnelling?

Komt er dank zij Obama schot in de Europese regelgeving voor drones en Unmanned Aircraft Systems?

Trefwoorden: #drone, #gatewing, #uav, #unmanned

Lees verder

Techniek

( Foto: Gatewing )

ENGINEERINGNET – De markt van de Unmanned Aircraft Systems of UAS ontwikkelt zich traag. De voornaamste reden is de afwezigheid van regulering en wetgeving.

Tot nu toe worden commerciële UAS-vluchten eigenlijk gewoon gedoogd door de overheden, maar formeel en officieel zouden dergelijke vluchten wettelijk niet mogen plaatsvinden.

Is een UAS al haast gemeengoed in de militaire luchtvaart - 30% van de Amerikaanse luchtmacht bestaat reeds uit drones - in de commerciële luchtvaart wordt nog mondjesmaat gebruik gemaakt van dergelijke systemen.

De VS ondernemen al actie: recent heeft de regering Obama een wet ondertekend dat het luchtruim in de USA in 2015 naast bemande vluchten ook openstelt voor onbemande commerciële vluchten. Een grote stap die ook gevolgen zal hebben voor de Europese markt.

Want waar alle partijen het over eens zijn, is dat het potentieel voor Unmanned Aircraft Systems in de commerciële markt groot zijn.

Bijvoorbeeld voor fotografie, geo-informatie, landbouw, beheer en toezicht van infrastructuur (industrie), visserij en monitoren van flora/fauna, brandbestrijding, weer en klimaat studies, veiligheid, wetshandhaving en broadcasting.

Op 12 april 2012 vindt er voor de eerste keer in de High Tech Campus te Eindhoven een 'Unmanned Aircraft Systems Event' over plaats.

Onderwerpen van gesprek zullen zijn de internationale wetgeving en regulering, de gevolgen voor de verkeerscontrole door integratie van bemande en onbemande luchtvaart, de technologische ontwikkeling van UAS.


ACHTERGROND
Voor meer informatie over het event en aanmelding: http://uasevent.com