• 03/04/2012
  • |     BB

Leievoeders in Waregem vernieuwt productie-installaties

Nieuwe maal-menglijn, vier nieuwe perslijnen en een nieuw bulkstation bij Leievoeders in Waregem.

Trefwoorden: #actemium, #leievoeders, #vinci

Lees verder

b2b

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.BE – Leievoeders nv, gespecialiseerd in het mengen van samengesteld veevoeder voor zowel varkens, pluimvee als rundvee, gaat zijn bestaande productie-installaties in Waregem revampen en uitbreiden.

Het contract voor het project is toegewezen aan Actemium, onderdeel van Vinci Energies, dat de volledige automatisering mag verzorgen.

In de praktijk gaat het om zowel een gedeelte vernieuwing als een stuk revamping.

De uitbreiding bestaat uit het toevoegen van een compleet nieuwe maal-menglijn waardoor de productstromen nog beter gescheiden kunnen worden, de installatie van vier nieuwe perslijnen en een nieuw bulkstation. Daarnaast wordt eveneens de revamping van vier bestaande bulkstations voorzien.

De uitvoering van het project is voorzien in de loop van 2012, de inbedrijfname ervan is begin 2013 ingepland. Leievoeders heeft fabrieken in Waregem en in Buggenhout.

De contractwaarde werd niet meegedeeld.


ACHTERGROND
Binnen de groep Vinci Energies treedt Actemium op als een kennisnetwerk van bedrijven, in totaal meer dan honderd business units die gespecialiseerd zijn in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. Als naargelang de technische discipline worden deze partners aangesproken om projecten te realiseren. In totaal gaat het om 120 bedrijven en 5.000 werknemers, goed voor een zakencijfer van 640 miljoen euro)