Kanaaltunnel wordt voorzien van nieuw glasvezelnetwerk

Colt Technology Services en Getlink gaan een 25-jarige overeenkomst aan om de Kanaaltunnel te voorzien van geavanceerde dark fibre- en dataverbindingen. De Kanaaltunnel verbindt het Verenigd Koninkrijk met het Europese continent.

Trefwoorden: #Colt, #data, #fibre, #Getlink, #glasvezel, #Kanaaltunnel

Lees verder

Techniek

( Foto: Colt )

ENGINEERINGNET.BE - Getlink zal volgens deze overeenkomst instaan voor het onderhoud. Colt zal de installatie en exploitatie van het IQ Network op zich nemen, in overeenstemming met de veiligheidsrichtlijnen die voor de Kanaaltunnel gelden.

Deze laatste zal het glasvezeltraject volledig commercialiseren en zal daarnaast de interne telecommunicatiecapaciteit opvoeren van de unieke onderzeese infrastructuur, die nog nooit downtime heeft ondervonden. De kwaliteit van dat netwerk zal klanten in staat stellen om optimaal te profiteren van flexibele routering over het hele traject.

De contracten voor de dark fibre-verbindingen die in 1998 in de Kanaaltunnel werden aangelegd komen tussen nu en 2025 geleidelijk aan te vervallen. Colt zal de exploitatie hiervan op zich nemen en zal de sterke groei in dataverkeer opvangen.

Voor Getlink betekent deze overeenkomst dat ze tijdens de looptijd minimaal 185 miljoen euro aan omzet zal genereren.