• 04/04/2012

Doctoraatsstudent ‘axiale flux elektrische machines’ wint Battle of Talents

Vansompel en team konden de vakjury overtuigen met de hoogtechnologische producttoepassing trAXi die aanpasbare elektrische machines aanbiedt met een verbeterd rendement

Trefwoorden: #axiale flux elektrische machines, #Battle of Talents, #trAXi

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE - Hendrik Vansompel, doctoraatsstudent aan de HoGent, heeft de Battle of Talents gewonnen met een businessplan over de ‘axiale flux elektrische machines’ die hij voor zijn doctoraat bestudeert.

Vansompel studeert aan de vakgroep elektriciteit van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen aan de HoGent en aan het Laboratorium voor Elektrische Energietechniek van de UGent.

Vansompel en team konden de vakjury van CEO’s en managers overtuigen met een hoogtechnologische producttoepassing. trAXi biedt aanpasbare elektrische machines aan met een verbeterd rendement. De toepassingen zijn eindeloos, onder andere in de industrie en in de transportsector. Ten slotte kan de technologie toegepast worden om meer hernieuwbare energie te produceren bij windmolens.

Op de campus Schoonmeersen van de HoGent staat alvast een prototype van de trAXi.

Battle of Talents is de online ondernemingsplanwedstrijd voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. De wedstrijd past in het plan van Vlaanderen in Actie van de Vlaamse regering en is een initiatief van het Agentschap Ondernemen. Flanders DC, Unizo stichting Onderwijs & Ondernemen en Venture Spirit zijn medeorganisator.


(KV) (foto Battle of Talents)