Picanol-dochter Proferro opent nieuw hoogbouwmagazijn in Ieper

Onlangs werd het nieuwe hoogbouwmagazijn van Proferro officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits. Het nieuwe hoogbouwmagazijn van maar liefst 32 meter moet hun nieuwe logistieke kloppende hart worden.

Trefwoorden: #digitalisering, #logistiek, #magazijn, #Picanol, #Proferro

Lees verder

Techniek

( Foto: Proferro )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze investering wil Proferro in Ieper verder aan de toekomst bouwen. Het magazijn heeft een oppervlakte van 2.000 m² en telt meer dan 10.000 beschikbare palletplaatsen.

Het is bovendien uitgerust met vier geautomatiseerde kranen en een nieuwe laad- en loszone met verschillende laadkades. Alle processen in het nieuwe hoogbouwmagazijn verlopen volautomatisch en volledig digitaal.

Cathy Defoor, Vice President Proferro: “Dit is een grote stap in onze evolutie naar meer automatisatie en digitalisatie. Hiermee verbeteren we onze logistieke flow. Maar dat is pas een begin. Onze ambitie is een 100% future-proof bedrijf waarbij de supply chain, van productie tot stockage, via één geïntegreerd digitaal systeem loopt.”

Vlaams minister Hilde Crevits: “Vlaanderen en West-Vlaanderen in het bijzonder heeft een uitstekende reputatie in machinebouw en mechatronica. Om dit te handhaven moeten onze bedrijven maximaal werk maken van automatisering en digitalisering. Door deze investering levert Proferro het bewijs dat onze machinebouwsector klaar is voor de toekomst.”

Voor de bouw van het hoogbouwmagazijn werd nauw samengewerkt met een aantal lokale partners, waaronder Alheembouw, Ceratec en Stow.

ACHTERGROND
Proferro maakt deel uit van Picanol Group en heeft meer dan 85 jaar ervaring in co-engineering, gietstukken, machinale bewerking, montage en het testen van mechanische componenten.