i-Learn MyWay biedt scholen verschillende digitale, educatieve tools

Imec en KU Leuven hebben een gratis online portaal gelanceerd dat leren op maat mogelijk maakt. Vanaf dit schooljaar gaan 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen aan de slag met het online portaal i-Learn MyWay.

Trefwoorden: #digitalisering, #imec, #KU Leuven, #onderwijs, #opleiding

Lees verder

Opleiding

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Het project is een initiatief van de Vlaamse overheid en wordt uitgevoerd door imec en KU Leuven.

Dankzij i-Learn MyWay moeten leerkrachten hun weg niet meer zoeken in het enorme aanbod aan educatieve tools, maar krijgen ze toegang tot een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle tools gebundeld op één portaal en via één enkele login.

Met deze tools kunnen ze vervolgens binnen het portaal leertrajecten klaarzetten op maat van hun leerlingen en de voortgang van hun leerlingen gemakkelijk opvolgen.

Tijdens het schooljaar 2020-2021 vond een piloottraject plaats bij 12 Vlaamse scholen. Zij kregen de kans om gedurende een volledig schooljaar het prototype van MyWay uit te testen. Hun feedback werd vervolgens meegenomen in de ontwikkeling van het finale portaal.

Het i-Learn-project voorziet niet alleen een online portaal, maar biedt ook een gratis professionaliseringstraject aan. Via de i-Learn Academy krijgen leerkrachten de nodige opleiding en begeleiding zodat ze het portaal en digitaal gepersonaliseerd leren (i.e. digitaal leren op maat) op een efficiënte manier kunnen inzetten tijdens hun lessen.

Het project draagt een steentje bij aan de digitale transformatie van het Vlaamse onderwijs en is zo complementair met het Digisprong-programma van de Vlaamse overheid, waarin 385 miljoen euro geïnvesteerd wordt.

Klik hier voor meer informatie over het project.