• 05/04/2012

Martijn Bal wordt directeur van MIX, het Vlaams Media Innovatie Centrum

Het nieuwe Media Innovatie Centrum MIX is opgericht in de schoot van IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie

Trefwoorden: #ibbt, #martijn bal, #Media Innovatie, #mix

Lees verder

media

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe Media Innovatie Centrum MIX is officieel gelanceerd. Het is opgericht in de schoot van IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie. Het MIX moet een antwoord bieden op de snelle evoluties binnen de mediasector en zal innovatie in de sector aanmoedigen. Martijn Bal, voormalig Hoofd Nieuwe Media bij VMMa, wordt de directeur.

Vlaams Minister voor Innovatie Ingrid Lieten: “MIX wordt een plek waar innovatie, expertise en kennisdeling centraal staan. MIX zal samen met Vlaamse media- en technologiebedrijven concrete en realiseerbare projecten uitwerken rond media-onderwerpen."

"De doelstellingen van het centrum zijn: versterken van de competitiviteit van de Vlaamse mediasector, een resultaatgerichte werking opbouwen en de brede sector activeren en engageren. Dit moet niet alleen de sector zelf maar uiteindelijk ook de mediagebruiker ten goede komen met nieuwe diensten en producten op maat.”

Martijn Bal wordt aangesteld als directeur. Na een jarenlange carrière in de audiovisuele sector, kwam hij binnen VMMa aan het hoofd te staan van de afdeling Digitale Media, waar hij nieuwe digitale televisiekanalen lanceerde, het gebruik van de rode knop ontwikkelde en een sterk aanbod van Video on Demand uitwerkte onder de merknaam ‘iWatch’.

Martijn Bal: “We willen vanuit MIX met de hele mediasector in dialoog treden: zowel de audiovisuele en printsectoren als gamesontwikkelaars en jonge online spelers, om samen de toekomst in te stappen.”


(KV) (foto IBBT)