Vlaamse Scriptieprijs bekroont beste STEM-thesis

De Vlaamse Scriptieprijs gaat op zoek naar de opvolgers van ingenieurs Sebastian Baes en Jan Denayer (KU Leuven). De twee ingenieurs wonnen vorig jaar de gouden hersenen.

Trefwoorden: #scriptie, #thesis, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlaamse Scriptieprijs )

ENGINEERINGNET.BE – Die bekroning leverde hen naast een mooie geldprijs en persaandacht via VRTnws, ook een “onbeschrijfelijk gevoel van waardering” op, vertelt het duo: “De Vlaamse Scriptieprijs opende deuren waarvan we het bestaan niet eens vermoedden.”

Ook dit jaar kunnen afstuderende studenten meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Daarbij maken ze opnieuw kans op prijzen tot 2.500 euro en media-aandacht voor hun onderzoek.

STEM-onderzoek
Via de uitreiking van twee deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen Science, Technology, Engineering en Mathematics.
  • Het populair-wetenschappelijke maandblad Eos gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. De winnaar hiervan krijgt een prijs ter waarde van 1.000 euro, een Eos-abonnement en redactionele aandacht in het maandblad.
  • mtech+ beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met een prijs ter waarde van 1.500 euro. mtech+ is het gloednieuwe loopbaanfonds voor de sector van de metaal- en technologische industrie, zij zullen deze deelprijs dit jaar voor het eerst uitreiken. Ze volgen daarmee technologiefederatie Agoria op, die deze prijs sinds 2008 ondersteunde.

Deelnemen
Om mee te doen moeten studenten voor zondag 3 oktober hun scriptie, samen met een vlot geschreven, journalistiek artikel van maximaal 1.000 woorden, uploaden via de website. Bij deelname wordt hun scriptie bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd. In die gratis raadpleegbare thesisbank wil de non-profitorganisatie SciMingo excellente eindwerken toegankelijk maken voor pers en het brede publiek.

Alle infomatie en inschrijven (tot 3 oktober) via scriptieprijs.be/wedstrijd