aug∙e platform bundelt expertise in slimme gebouwen en energietransitie

Besix, Proximus en i.Leco (technologische start-up gespecialiseerd in het energiebeheer van gebouwen) lanceren aug∙e, een applicatieplatform voor slimme gebouwen dat de expertise van de partners inzake gebouwen, ICT en energie bundelt.

Trefwoorden: #Besix, #Proximus, #slimme gebouwen

Lees verder

Techniek

( Foto: Besix )

ENGINEERINGNET.BE - Via dit platform worden oplossingen op het vlak van slimme gebouwen op de markt gebracht, die er mee zullen voor zorgen dat gebouwen een belangrijke speler worden in de energietransitie.

Deze oplossingen omvatten innovatieve technologieën om de energieprestaties en de milieu-impact van gebouwen te verbeteren, het onderhoud ervan op lange termijn te vergemakkelijken en het comfort van de gebruikers te verhogen.

De oprichting van aug∙e is het resultaat van een tweeledige investering. De eerste gebeurt rechtstreeks, via een kapitaalinbreng en de verwerving van participaties door Besix en Proximus in i.Leco. De tweede investering steunt op een vergaande integratie van de historische knowhow en de bestaande technische en technologische expertise van de drie ondernemingen.

aug∙e, waarvan de naam ‘Augmented Energy’ een doel weerspiegelt dat gewijd is aan energietransitie, biedt nu de meest complete en toekomstbestendige oplossingen op het vlak van slimme gebouwen. De door aug∙e ontwikkelde applicaties zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te gebruiken zijn en beschikbaar zijn op zowel smartphones als computers.

Dit platform zal ontwikkelaars en huurders in staat stellen het aandeel van hernieuwbare energie in het energieverbruik van gebouwen aanzienlijk te verhogen.