• 06/04/2012

Baggercontract toegekend aan Medco voor New Port Project in Qatar

Medco (DEME) heeft een contract van 941.000.000 euro in de wacht gesleept voor baggerwerken, landaanwinning en golfbrekers.

Trefwoorden: #deme, #medco, #qatar

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE - Medco- Middle East Dredging Company - heeft een contract van 941.000.000 euro in de wacht gesleept voor de baggerwerken van het 20km lange toegangskanaal voor het ‘New Port Project’ in Qatar.

Het contract omvat ook het baggeren van een havenkom, de landaanwinning voor de ‘Naval Base’ van ongeveer 4,5 km² en de twee breuksteen golfbrekers langs beide zijden van het kanaal.

Medco is een partnership tussen het Qatari bedrijf United Development Company (UDC, 45,1%), Qatar Holding (Government of Qatar, 10%) en het Belgische DEME (44,1%).

De New Port zal de verwachte groei van het containerverkeer opvangen maar ook een stimulans betekenen voor algemeen vrachtverkeer, invoer van voertuigen, vee en graan in bulk, offshore support schepen, cruiseschepen, kustwachtschepen en marine support units.

Een nieuwe basis voor de Qatar Emiri Naval Forces zal offshore de New Port gebouwd worden en aanlegplaats bieden aan de vloot van Qatar's Navy en gastschepen vanuit de hele wereld.

De New Port zal in verschillende fases ontwikkeld worden. Het zal plaats bieden aan drie containerterminals, goed voor een gezamenlijke jaarlijkse capaciteit van meer dan zes miljoen containers, en een treinstation aangesloten op het GCC Railway Network. Op die manier wordt de ontsluiting met naburige landen gewaarborgd en worden horizonten geopend naar de gezamenlijke markten van de Golfstaten.

De werken omvatten het baggeren van ongeveer 45 miljoen m³ materiaal, in hoofdzaak rots.

Medcozal zijn zelfvarend vlaggenschip ‘Al Jarraf’, dat recent gebouwd en opgeleverd werd in Singapore, inzetten. Daarnaast worden twee zelfvarende rotscutterzuigers ingezet.

De werken starten in maart 2012 en zullen begin 2016 beëindigd worden.


(KV) (foto UDC)