• 04/12/2012

DEME begint aan belangrijk Vietnamees baggerproject (+video)

'Uilenspiegel’, een sleephopperzuiger van 13.000m³, zal kanaal Soai Rap uitbaggeren over een lengte van 54 km en tot op een diepte van 9,5m

Trefwoorden: #baggeren, #deme, #vietnam

Lees verder

Nieuws

ENGINEERING.BE -- Het officiële startsein is gegeven voor fase 2 van het cruciale Soai Rap baggerproject in Ho Chi Minhstad.

Dit project moet grotere schepen toelaten het Soai Rap-kanaal te bevaren, en via deze vaarweg de haven Hiep Phuoc Port in Ho Chi Minhstad en de verplaatste havens gelegen aan de Saigonrivier te bedienen.

De opdracht daartoe is gegeven door de ‘Management Board for Soai Rap Navigation Channel Dredging Investment Project’ van het Vietnamese ministerie van Vervoer.

Op 26 juni 2012 sleepte de joint venture Dredging International NV - Construction Consultation JSC for Maritime Building het contract in de wacht. Dredging International maakt deel uit van groep DEME.

Het Soai Rap-kanaal zal over een lengte van 54 km tot op een diepte van 9,5m worden uitgebaggerd om maximaal geladen schepen met een draagvermogen tot 30.000 DWT en gedeeltelijk geladen schepen tot 50.000 DWT doorgang te bieden. DWT (deadweight tonnage, draagvermogen) is een maat voor de hoeveel massa die een schip kan vervoeren.

De werken worden binnen een termijn van 14 maanden vanaf de goedkeuring van het uiteindelijke ontwerp uitgevoerd door ‘Uilenspiegel’, een sleephopperzuiger van 13.000m³, bijgestaan door enkele Vietnamese baggertuigen.

Het contract voor uitvoering van deze tweede fase is goed voor 71 miljoen euro.


(KV) (foto deme)

VIDEO: wervend Vietnamees filmpje met daarin een centrale rol voor Soai Rap