• 19/07/2012

Belgische bouwer voor windmolenpark Northwind

Belgische GeoSea zet onder meer grootste en modernste hefvaartuig ter wereld in voor recent gesloten Northwind-contract.

Trefwoorden: #deme, #geosea, #nortwind

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE - GeoSea, dochter van de Belgische DEME groep en gespecialiseerd in offshore constructies, heeft een contract ondertekend met Northwind NV voor de bouw en installatie van de funderingen voor het offshore windmolenproject van Northwind voor de Belgische kust.

Het betreft de installatie van 73 stalen mono-piles (palen) en van overgangsstukken, zoals de funderingen voor de turbines en het transfostation. Daarnaast zal GeoSea samen met offshore zusterfirma Tideway de kabels leggen die de turbines in het windmolenpark met elkaar verbinden. Tenslotte zal GeoSea betrokken worden bij de installatie van de Vestas windturbines.

De funderingswerken zullen plaatsvinden in de lente en de zomer van 2013. De installatiewerken van de turbines worden eind 2013 afgerond. De contracten vertegenwoordigen voor GeoSea een omzet van meer dan 230 miljoen euro.

Tot de meeste recente special-purpose hefvaartuigen van GeoSea behoren het in maart gedoopt zelfvarend DP2 hefvaartuig ‘Neptune’, het DP2 hefeiland ‘Goliath’ en het hefvaartuig ‘Innovation’ dat deze zomer in Gdynia (Polen) zal worden opgeleverd. De ‘Innovation’ zal op dat ogenblik het grootste en modernste schip op de markt zijn, met een laadvermogen van meer dan 8.000 ton en een kraan die tot 1.500 ton kan tillen.



(KV) (foto ILVO)

ACHTERGROND
GeoSea specialiseert zich in complexe offshore waterbouwprojecten. In 2011 realiseerde GeoSea een omzet van 145,68 miljoen euro, een groei met 57% ten opzichte van 2010. GeoSea kan zich één van de wereldwijde marktleiders noemen in de installatie van offshore windmolens met projecten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en uiteraard België.