Jungheinrich automatiseert Poolse Coca-Cola-vestiging

Coca-Cola HBC heeft voor Jungheinrich gekozen voor een automatiseringsoplossing in de vestiging in het Poolse Radzymin. Het nieuwe opslagsysteem breidt de bestaande installatie uit en biedt de meest geavanceerde technologie.

Trefwoorden: #Coca-Cola, #Jungheinrich, #logistiek, #magazijn, #WMS

Lees verder

Techniek

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET.BE - De opdracht van Coca-Cola HBC voor Jungheinrich was om de beschikbare ruimte volledig benutten, nieuwe opslagcapaciteiten creëren en meer doorvoer realiseren.

Voor de realisatie werd gekozen voor een 42 meter hoge en 60 meter lange hoogbouwmagazijn in silo-uitvoering. De uitvoering garandeert een maximale ruimtebenutting met tegelijkertijd hoge omslagcapaciteit.

Het automatisch hoogbouwmagazijn omvat in totaal vier gangen en biedt plaats aan 14.000 drankpalletten die dubbeldiep opgeslagen kunnen worden. Alle processen in het hoogbouwmagazijn zijn volledig geautomatiseerd.

Het magazijn werd ontworpen met de mogelijkheid om uit te breiden: extra gangen kunnen op een later tijdstip en tijdens de ingebruikname van het magazijn eenvoudig toegevoegd worden.

Daarnaast werd ook de transportroute vanuit de productie verbeterd. De bestaande transportinstallaties werden omgebouwd en uitgebreid: een monorailsysteem met een brug vormt nu het middelpunt in de Poolse vestiging. Het monorailsysteem transporteert afgewerkte drankflessen naar alle beschikbare magazijnplaatsen.

Magazijnkranen van MIAS (dochter van Jungheinrich) zorgen voor snelheid in het automatisch pallettenmagazijn: dankzij speciale uitrustingen kunnen goederen worden opgeslagen en opgehaald met een hoge snelheid en tot een gewicht van zeven ton.

Ook het bestaande Warehouse Management System (WMS) werd vervangen door één WMS dat verschillende intralogistieke oplossingen omvat.

Een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de dagelijkse werking van het magazijn, waarvan de ingebruikname gepland is voor 2022.