Twee grote spelers uit maritieme logistiek kiezen voor Belgisch cloudintegratieplatform

Het Belgische integratieplatform Montova heeft recent haar oplossing uitgerold bij zowel het Zeebrugse ECS, marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodale transportoplossingen en het Antwerpse MPET, de grootste Europese haventerminal.

Trefwoorden: #cloud, #ECS, #haven, #Montova, #MPET, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Montova )

ENGINEERINGNET.BE - Montova is een communicatie- en electronic data interchange-platform (EDI) dat gespecialiseerd is in de digitale communicatie- tussen verschillende bedrijven en organisaties. Via cloud-integratie worden heel wat interne en externe processen geautomatiseerd.

Toegankelijkheid en transparantie zijn daarbij van cruciaal belang, maar ook de schaalbaarheid van het platform is een belangrijke troef die zowel ECS als MPET overtuigde om met de toepassing van Montova aan de slag te gaan.

Bovendien is Montova een managed solution wat ervoor zorgt dat er geen afhankelijkheid is van interne IT-experten of resources. Dat zorgt voor een opmerkelijk lagere operationele kost.

MPET staat in nauw contact met meer dan 60 partners, waaronder trein- en truckbedrijven, de douane en Antwerpse havendiensten. Die partners wisselen regelmatig van communicatie- en bestandsformaat, waardoor het interne communicatieplatform van de haventerminal flexibel en schaalbaar moet zijn. Het eigen communicatiesysteem hoeft niet langer geïntegreerd worden in de IT-infrastructuur van de verschillende partners, wat heel wat geld en werkuren uitspaart.

ECS werd op zijn beurt met dezelfde problematieken geconfronteerd. Omdat de firma gespecialiseerd is in transport naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, was de uitrol van de Brexit-maatregelen een bijkomende uitdaging. Montova implementeerde haar integratiesysteem, wat een snel, efficiënt en betrouwbaar communicatieplatform en douane-integratie opleverde.