• 10/04/2012

Belang van co-creatie voor innovatie neemt toe (+video)

'Food Challenge: Design your own food 2020' één van de talloze nieuwe cocreatie-initiatieven

Trefwoorden: #cocreatie, #food challenge

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Co-creation is klanten de mogelijkheid geven deel te nemen aan het ontwikkelingsproces. De firma laat dan klanten met ideeën komen en laat hen keuzes maken.

Op zich is dit niets nieuws. Bedrijven proberen namelijk al geruime tijd hun klanten te betrekken in hun ontwikkelingsproces. Maar het is pas sinds vandaag, dankzij het internet, dat co-creation echt doorbreekt. Ook voor KMO’s zouden de mogelijkheden legio zijn.

Een van de tallozen voorbeelden van dergelijk open innovatie-concept is het initiatief ‘Food Challenge: Design your own food 2020’, waar zowel Vlaamse als Nederlandse actoren de schouders onder zetten.

Hun website, www.foodchallenge2020.com , stelt het als volgt:

“Voedsel is ons aller zorg. Een echte uitdaging, voor nu en de toekomst. Zo heeft een deel van de wereld genoeg te eten, maar gaan nog steeds miljarden mensen elke dag met een hongerig gevoel naar bed. En hoe zien we straks ons voedsel in relatie tot zaken als duurzaamheid, gezondheid en design?”

“Daarnaast heeft voedsel ook belangrijke sociale en psychologische aspecten. Denk aan het gezellig samen eten en aan het genieten van iets lekkers. Hoe kan toekomstig voedsel hieraan bijdragen? Uiteindelijk draait het om goede ideeën. Daarom bieden we met de Food Challenge een platform voor al die mensen die mee willen denken en delen over ons voedsel in de toekomst.”

“Doe mee aan de diversechallenges, deel jouw idee met anderen en maak zo kans op mooie prijzen.”


(KV) (foto wikipedia)

Video:
In dit filmpje ziet u hoe enkele grote bedrijven succesvol gebruik maken van co-creation: