Barry Callebaut heeft "The Chocolate Box” ingehuldigd

Dit is het nieuwe globale distributiecentrum van Barry Callebaut in Lokeren. Meer dan 2.570 Belgische chocoladeproducten zullen uit 's werelds grootste chocolade magazijn via 48 laad-en loskaaien naar zo'n 140 verschillende landen verscheept worden.

Trefwoorden: #Barry Callebaut, #chocolade, #logistiek, #magazijn, #WDP

Lees verder

Techniek

( Foto: Barry Callebaut )

ENGINEERINGNET.BE - Langs de E17 in Lokeren werd in de zomer van 2019 het bouwen gestart in samenwerking met vastgoedontwikkelaar WDP Warehouses.

Het magazijn is 41m hoog, 300m breed en beslaat 60.000 m², een totale oppervlakte van 12 voetbalvelden. Het volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn kan tot 125.000 pallets opslaan bij een constante temperatuur van 18°C. Er werken 120 mensen.

Het magazijn, dat jaarlijks zo’n 75 miljoen kilogram verpakte chocolade zal verzetten, voorziet in zijn eigen energie. Het loopt op de energie van zonnepanelen, warmtepompen en een BEO-veld, maar ook de remenergie van de robotkranen wordt gerecupereerd wanneer die zakken.

Het magazijn is gebouwd volgens de hoogste standaard in duurzame logistiek en behaalde, als eerste in de Benelux, het Breaam Outstanding-certificaat.

Barry Callebaut investeerde zo'n 100 miljoen euro in de bouw van dit magazijn.

Partners waren Lokeren, WDP, Aavo Architects, Alheembouw (hoofdaannemer), Willy Naessens, Miebach Consulting Benelux BV (Warehouse en goederenstroom design), Verelst en Franki (fundering), SSI Schaefer (racking, kranen, conveyors, automatisatie), Istema (energie), Steen Elektriciteit, Aircoplus (HVAC), Altebra (sprinklers, brandbeveiliging), SuReal (Breaam assessment) ,…