• 10/04/2012
  • |     BB

Boetiek Techniek, een doe-beurs met en over techniek !

Op 12 mei kunnen 10- tot 14-jarigen in hartje Gent kennismaken met speciale techniek-boetieks.

Trefwoorden: #boetiek techniek, #opleiding, #stad gent, #tofam

Lees verder

opleidingen

( Foto: Boetiek Techniek )

ENGINEERINGNET.BE -- Op zaterdag 12 mei 2012 zakken diverse Oost-Vlaamse bedrijven en organisaties af naar het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt in Gent om er hun technisch kunnen te showen.

De bedoeling: samen met de Boetiek Techniek-inrichters Tofam OVL en Stad Gent jongeren warm maken om voor een technische richting te kiezen.

Op het event zijn bijvoorbeeld alle doe-activiteiten specifiek ontworpen voor 10- tot 14-jarigen. Er is ook een wedstrijd, specifiek voor jongens en meisjes tot en met 14 jaar: een eigen uitvinding op basis van gerecycleerd materiaal bouwen.

Enkele ideeën: een elektrische tandenborstel ombouwen tot ramenlapmachine, een oude koffiemolen omtoveren tot draaisysteem voor een discobal. Niets is te gek!

Bedrijven die van de partij zullen zijn: Victor Buyck, Van Hoecke Automation, Volvo Trucks en Volvo Cars. Ondernemingen die veel met ingenieurs werken dus. Maar ook het onderwijs, met HoGent, Kaho en UGent.


ACHTERGROND
Boetiek Techniek Event, op zaterdag 12 mei 2012, Sint-Baafsplein & Korenmarkt Gent, van 10 tot 18 uur, voor 10- tot 14-jarigen en hun ouders en supporters.
Informatie: www.boetiektechniek.be
Voor vragen, zowel over de wedstrijd als het event: boetiektechniek@gmail.com.