Winnaars Blue Innovation Awards 2021 bekend gemaakt

Op maandag 25 oktober vond de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2021 plaats. Deze awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de lokale blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen.

Trefwoorden: #Blauwe Cluster, #blauwe economie, #Blue Innovation Awards, #innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter, link met de blauwe economie, marktpotentieel, internationale ambities en link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Dit jaar werden de winnaars bekendgemaakt in Dubai binnen het kader van G-STIC en de Wereldexpo 2020. Hieronder de winnende initiatieven:
  • Leveraging AI for carbon-neutral shipping van Toqua sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Dit project zet in op het gebruik van artificiële intelligentie om de CO2-uitstoot van schepen te verminderen.
  • De MANTA-line van Bexco was de winnaar in de categorie Corporate Blue Innovation Wave. Dit betreft in feite een zwevende oplossing voor ankertouwen voor drijvende windinstallaties.
  • MPVAqua, een samenwerkingsinitiatief van Tractebel, Jan De Nul, DEME, Soltech en UGent, werd bekroond met de Blue Innovation Swell-award. Dit project onderzoekt de installatie van zonnepanelen op zee.
  • Verder werd het project Port of Antwerp: The Echodrone & more van de Haven van Antwerpen onderscheiden met de Blue Innovation Captain-award. Het betreft een volledige innovatieroadmap die ontwikkeld werd rond een autonoom dieptepeilschip.
  • Ten slotte ging het project A triple helix approach for innovation in the Belgian Navy (De Belgische Marine) aan de haal met de Inspirational Blue Wave-award, die door het publiek uitgereikt werd.
De winnaars gingen naar huis met een Blue Innovation Awards-trofee en mogen een jaar lang gebruik maken van het Blue Innovation Awards-logo.