Consortium Van Hool, Kiepe Electric, Alstom levert innovatieve bus aan Parijs

Deze mobiliteitsoplossing bestaat uit 24 meter lange dubbelgelede elektrische bussen aangedreven door snellaadaccu’s met hoog vermogen en opgeladen door een statisch laadsysteem via geleiding op de grond (SRS).

Trefwoorden: #Alstom, #Kiepe Electric, #laadsysteem, #trambus, #Van Hool

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE - De regio Île-de-France en de vervoersautoriteit Île-de-France Mobilités hebben gekozen voor de innovatieve en duurzame vervoersoplossing van het consortium Van Hool, Kiepe Electric, Alstom.

De 24 meter lange, dubbelgelede, 100% elektrische Exqui.City 24-voertuigen van Van Hool voldoen aan hoge verwachtingen op het gebied van passagierscomfort en gebruiksgemak. De voertuigen zijn volledig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit dankzij brede schuifdeuren en een lage vloer.

Kiepe Electric levert het tractiesysteem voor twee aangedreven assen in elk voertuig. De order omvat ook tractiebatterijen, hulpstroomomvormers, koelsystemen en stroomverdelingseenheden (hoogspanningsverdeling). Daarnaast levert het bedrijf de boordsoftware voor het energiebeheer en de tractieaandrijvingsregeling.

Alstom levert het statische laadsysteem via geleiding op de grond (SRS). Het is een innovatieve en interoperabele technologie voor elektrisch vervoer via bussen en trams, ongeacht merk of grootte. SRS zorgt voor veilig, geautomatiseerd en snel opladen met hoog vermogen bij haltes en eindpunten van lijnen.