UpFresh flexibeler en met lagere operationele kosten dankzij automatisering

TGW bouwt voor UpFresh een hoogperformant fulfillment center in Oostende, met oplevering gepland in november 2023. De automatisering draagt bij aan een maximale flexibiliteit en helpt de grocery specialist bij het behalen van zijn groeidoelstellingen.

Trefwoorden: #magazijn, #robot, #software, #TGW, #UpFresh, #warehouse

Lees verder

Techniek

( Foto: TGW )

ENGINEERINGNET.BE - UpFresh is één van de grootste Belgische retailers in de levensmiddelensector en levert aan meer dan 2.700 winkels vlees, kaas, salades en kant-en-klare producten. Snelheid staat centraal in het bedrijfsmodel van de B2B-specialist.

De motor van het systeem is een shuttle warehouse met drie gangen, dat een temperatuur van 2-4°C zal handhaven. Het magazijn zal niet alleen dienen voor goederenopslag, maar ook als buffer voor lege- en orderbakken. Orders worden gepicked op drie PickCenter One werkstations.

Palletiseerrobots van TGW Robotics handelen vervolgens het volledig geautomatiseerde proces af. De verschillende zones van het fulfillment center worden met elkaar verbonden door meer dan 1,5 kilometer aan energie-efficiënte transportbanden.

Alle processen worden gepland, gecontroleerd en gemonitord worden door de TGW Warehouse Software, die fungeert als Warehouse Control System (WCS) en Material Flow Controller (MFC).

Het nieuwe distributiecentrum zal UpFresh helpen bij het behalen van zijn groeidoelstellingen en vormt de basis voor een snelle en betrouwbare service. De oplossing zorgt voor een maximale flexibiliteit en draagt zo bij aan een duurzame verlaging van de bedrijfskosten.