IoT-oplossing Sensolus maakt bouwonderneming efficiënter

Bouwonderneming Groep Verelst gebruikt voor zowel de levering als de stockage van beton en staal een grote vloot opleggers. Om de locaties van deze opleggers nauwgezet in kaart te brengen, werd elke oplegger uitgerust met een tracker.

Trefwoorden: #bouwen, #logistiek, #Sensolus, #tracker, #Verelst

Lees verder

Techniek

( Foto: Groep Verelst )

ENGINEERINGNET.BE - Al het prefab beton en staal dat Verelst voor werven produceert, wordt op opleggers geladen en gestockeerd.

Een relatief klein team beheert deze aanzienlijk grote vloot van een zeventigtal eigen opleggers aangevuld met opleggers van een onderaannemer en leveranciers. Vroeger werden de locaties manueel bijgehouden, wat een heuse uitdaging vormde.

De bouwonderneming zocht daarom heil in de kracht van IoT en traceeroplossingen. Zo kwamen ze bij Sensolus terecht, dat voor elke oplegger een tracker leverde, die Verelst zelf eenvoudig kon installeren. Al deze individuele trackers zijn gekoppeld aan de nummerplaat en zo krijgt men snel een totaaloverzicht van alle locaties in het  meegeleverde dashboard.

De meerwaarde hiervan is een verhoogde efficiëntie omdat locaties niet langer manueel moeten worden doorgegeven. Op elk moment is een up-to-date en duidelijk overzicht van locaties beschikbaar, wat heel wat kosten bespaart. Zonder dat overzicht waren ze vroeger bij productiepieken van hun beton- of staalfabrieken genoodzaakt om meer opleggers te huren.