Word veiligheidsexpert in functionele veiligheid dankzij Pilz

Pilz breidt zijn wereldwijde kwalificeringsaanbod op expertniveau verder uit. De door TÜV Nord gecertificeerde kwalificering van CEFS biedt niet alleen uitgebreide theoretische know-how, zoals de normatieve eisen van EN ISO 13849 en EN IEC 62061.

Trefwoorden: #opleiding, #Pilz, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Pilz )

ENGINEERINGNET.BE - De bijscholing tot CEFS (Certified Expert in Functional Safety) is in de eerste plaats gericht op machinefabrikanten, ontwerpers en integratoren die al voorkennis hebben op het gebied van functionele veiligheid en een bijzondere verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot veilige besturingssystemen.

CEFS is ook bedoeld voor vakmensen die in hun dagelijks werk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van nieuwe en bestaande machines, zoals ontwerp- of veiligheidsingenieurs.

Mix van theorie en praktijk
Tijdens deze tweedaagse kwalificeringscursus laten Pilz-experts zien welke actuele normatieve en technische eisen worden gesteld aan systemen voor de functionele veiligheid van machines. Een speciaal kenmerk van de certificering bij Pilz: de nadruk ligt op de specificaties van de beide normen EN ISO 13849 en EN IEC 62061, hun overeenkomsten en verschillen.

De opleiding begint met de principes van veiligheidsbesturingssystemen en gaat ook in op het ontwerp van dergelijke systemen of de preventie en afhandeling van systeemstoringen. Het gebruik van praktijkgerichte cursuswerkzaamheden als onderdeel van de training maken het opzetten van complexe veiligheidssystemen voor eigen toepassingen in de dagelijkse praktijk ervaarbaar en toepasbaar.

Wereldwijd erkend
Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers aan de opleiding een door TÜV NORD afgegeven certificaat. Dit certificaat is wereldwijd erkend en geeft het recht om de titel "CEFS – Certified Expert in Functional Safety" te dragen.

Bezoek de website van Pilz voor meer informatie over CEFS - Certified Expert in Functional Safety.