10 miljoen euro voor ontwikkeling baanbrekende technologie voor vastestofbatterijen

Onderzoeks- en innovatiehub imec heeft zijn nieuwe spin-off SOLiTHOR opgericht. Het zal een innovatieve technologie voor lithium-vastestofbatterijen ontwikkelen, produceren en commercialiseren en haalde 10 miljoen euro kapitaal op.

Trefwoorden: #batterij, #elektrische auto, #imec

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De batterijen die vandaag gebruikt worden in elektrische voertuigen werken op basis van een vloeibaar elektrolyt om ionen tussen de anode en kathode te verplaatsen.

Vastestofbatterijen, waarbij het vloeibare elektrolyt vervangen wordt door een vaste stof, beloven klassieke batterijsystemen te overtreffen op het vlak van energiedichtheid, laadsnelheid, en gewicht of volume.

Imec heeft de voorbije 10 jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van een disruptieve technologie voor vastestofbatterijen die tot betere prestaties leidt. Bovendien worden componenten voorgesteld die een productieproces mogelijk maken dat meer compatibel is met de assemblagelijnen voor klassieke Lithium-ion-batterijen.

Huw Hampson-Jones, oprichter en CEO van SOLiTHOR: “Onze technologie is uniek en gebaseerd op doorbraken in zowel de chemie als de componenten: het nanocomposietmateriaal dat als basis dient voor het vaste elektrolyt en de nieuwe nano-anode werden door imec binnen de labo’s van EnergyVille ontwikkeld, gedemonstreerd en gepatenteerd.”

Deze revolutionaire technologie zal de energiedensiteit, laadsnelheid, en de veiligheid van batterijen verhogen in vergelijking met de huidige oplossingen. Tegelijkertijd zal de technologie veel eenvoudiger te produceren zijn dan andere vastestofbatterijen.

Op de foto: Huw Hampson-Jones (CEO van SOLiTHOR) en Olivier Rousseaux Directeur Venturing bij imec)