Nederlands-Belgische verbinding van waterstofnetwerken in North Sea Port

Over viertal jaar zal er in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port waterstof door een pijpleiding over de landsgrens gaan. Gasunie, Fluxys en de haven slaan de handen ineen om de waterstofnetwerken in het havengebied met elkaar te verbinden.

Trefwoorden: #Fluxys, #Gasunie, #North Sea Port, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - Gasunie en Fluxys werken aan de ontwikkeling van een landelijk waterstofnetwerk, respectievelijk in Nederland en België.

Beide netwerken worden in het havengebied op de Nederlands-Belgische grens aan elkaar gekoppeld. De verbinding zal de bedrijven in het 60-kilometer lange havengebied van waterstof voorzien: van Vlissingen en Terneuzen in Nederland tot in Gent in België.

In nauwe samenwerking met de industrie zijn beide bedrijven aan weerszijden van de grens de aanleg van een waterstofnet met open toegang aan het voorbereiden. Alle bedrijven kunnen op de infrastructuur aansluiten.

De bedoeling is om de netwerken in 2026 operationeel te hebben en ze dan op de grens aan elkaar te koppelen. Dankzij die koppeling wordt één van de eerste grensoverschrijdende netten voor waterstof met open toegang in Europa gerealiseerd.