Gimv richt nieuw investeringsplatform rond life sciences op

Gimv, een Europese investeringsmaatschappij, kondigt de oprichting aan van zijn vijfde investeringsplatform. Met meer dan 40 jaar ervaring in private equity en venture capital gaat het nu focussen op innovatieve bedrijven binnen de life sciences sector.

Trefwoorden: #Gimv, #investering, #life sciences

Lees verder

Nieuws

( Foto: Gimv )

ENGINEERINGNET.BE - Na een solide groei binnen hun bestaande healthcare platform, zal een specifiek life sciences platform de rol van Gimv in het internationale life science ecosysteem versterken.

De belangrijkste investeringsfocus blijft het zoeken naar oplossingen voor de vele onbeantwoorde noden in de gezondheidszorg.

Het nieuwe platform gaat voortbouwen op het succes en de uitstekende rendementen, die gedurende vier decennia werden gegenereerd door portefeuillebedrijven zoals Ablynx (met Gimv als stichtende investeerder) en Covagen, dat werd overgenomen door Johnson & Johnson.

Huidige investeringen zijn onder meer Precirix, ImCheck en ImmunOs, dat recent, onder leiding van Gimv, 74 miljoen dollar ophaalde in een Serie B-ronde.

Met dit nieuwe platform zal het investeringsvolume vergroten, met een startinvestering van 10 tot 15 miljoen euro per bedrijf. Met de ambitie om zijn huidige portefeuille bijna te verdubbelen tot ongeveer 20 bedrijven, zal Gimv zijn Serie A- en Serie B-investeringsstrategie behouden en in het bijzonder focussen op geneesmiddelenontwikkeling.

Andere investeringsdomeinen zijn medische technologieën, digitale gezondheid, life science tools en agrobiotechnologieën.

Bram Vanparys (foto), voormalige partner van Gimv’s Healthcare platform, is aangesteld om leiding te nemen over een nieuw team van zeven ervaringsdeskundigen in life science venture capital.