Efficiëntere bouwwerfadministratie dankzij machine learning

Een bouwwerf is een mengelmoes van bedrijven en personen en een grote uitdaging rond de wettelijke verplichtingen zoals Checkinatwork, A1 en Limosa. Met behulp van machine learning ontwikkelde GeoDynamics daarom één centraal platform.

Trefwoorden: #bouw, #Geodynamics, #machine learning, #voorschrift

Lees verder

Techniek

( Foto: Geodynamics )

ENGINEERINGNET.BE - Via een gestructureerde en geautomatiseerde lijst met de verschillende aan- en onderaannemers genereert het platform een overzicht van de verplichte documenten. De hoofdaannemer heeft zo een pak minder zorgen.

De software zorgt er ook op een proactieve manier voor dat de juiste nummers ingegeven worden, waardoor de aangifte bij de RSZ een pak eenvoudiger wordt.

Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics: “Wanneer werknemers een werf betreden, kunnen ze zich zeer eenvoudig aanmelden dankzij ons systeem. Toch brachten de variabelen op het terrein soms moeilijkheden. Na nauw overleg met de klanten, en door gebruik van machine learning komen we nu met een centraal platform dat efficiënte uitwisseling tussen aannemers mogelijk maakt.”

Simon Scharlaken, Business Intelligence Proces Analyst, van bouwbedrijf Furnibo uit Veurne: “Als groot bouwbedrijf beheren we omvangrijke werven waarbij we beroep doen op onderaannemers. Ook zij doen op hun beurt soms beroep op andere aannemers. Toch blijven wij eindverantwoordelijke. Dankzij dit nieuwe platform kunnen we die onderaannemers in een overzichtelijke lijst in kaart brengen.”