Evonik zet in op doorgedreven veiligheid

Speciaalchemiebedrijf Evonik opende op zijn site in de Antwerpse haven een interactieve Safety Street om de veiligheidsmindset een extra boost te geven. Hiervoor werd een aparte hangar van 330 m² ingericht.

Trefwoorden: #Evonik, #haven, #opleiding, #safety, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Evonik )

ENGINEERINGNET.BE - Op deze site wordt men volledig ondergedompeld in een combinatie van theorie, maar voornamelijk heel veel praktische oefeningen en simulaties.

Iedereen die de Evonik site betreedt om er werken uit te voeren is verplicht om geïnformeerd te worden over de veiligheidsmaatregelen. Meestal gebeurde dit via een filmpje of een presentatie, de klassieke ‘toolbox’ meetings.

Maar omdat elk ongeval er absoluut eentje teveel is, worden de veiligheidsopleidingen nu tastbaar en interactief gemaakt en dat zorgt ervoor dat geoefende scènes makkelijker te onthouden zijn dan woorden op slides of het bekijken van filmpjes.

Werner Van Acker, werkplaatsingenieur en oprichter van de Safety Street: "Veiligheid stopt niet bij opleidingen. Via deze nieuwe aanpak creëren we nu een interactief event, een doe-centrum, waarbij de deelnemer actief deelneemt en ervaart om de theorie beter in de praktijk te kunnen omzetten. Al doende leert men."