V-Rooms maakt projectteams efficiënter met VR

De Belgische startup V-Rooms lanceert een gloednieuwe oplossing die het voor aannemers en ingenieursbureaus eenvoudiger maakt om nieuwe leden in hun bouwprojectteam te integreren. De start-up wordt begeleid door accelerator Start it @KBC.

Trefwoorden: #aannemer, #ingenieursbureau, #project, #start-up, #virtual reality

Lees verder

Nieuws

( Foto: V-Rooms )

ENGINEERINGNET.BE - Medewerkers van bouwprojecten reizen vaak de wereld rond om plannen te bespreken of bouwsites te bezoeken. Deze manier is kostelijk, tijdrovend en niet-duurzaam, waardoor projecten vertraging oplopen.

Dankzij V-Rooms hoeven de betrokken partijen niet langer op locatie aanwezig te zijn voor vergaderingen en workshops, maar kunnen ze elkaar in de virtuele realiteit (VR) ontmoeten en alle projectdocumentatie in 3D bekijken.

Bovendien is dit gemakkelijk te organiseren. Collega’s kunnen kiezen voor het gevoel van een fysieke vergadering met een VR-headset, of kunnen simpelweg deelnemen aan de 3D-ruimte via hun computerscherm en verkleinen op die manier hun CO2-voetafdruk.

Kenneth Willems, medeoprichter van V-Rooms: “Wij willen ’s werelds eerste interactieve en allesomvattende platform worden voor projectvergaderingen op maat van bouwteams. In de huidige hybride werkomgeving hebben ingenieurs nood aan de beleving om samen te zitten met andere partijen en de projectplannen op tafel te leggen.”