Van Looy Group en Exilab overgenomen door VK architects+engineers

Door deze overname kan VK architects+engineers, een multidisciplinaire specialist, inspelen op de opportuniteiten in de markt van logistieke projecten en labo’s en past in hun strategisch plan.

Trefwoorden: #advies, #ingenieur, #multidisciplinair, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: VK architects+engineers )

ENGINEERINGNET.BE - Van Looy Group is een advies-en ingenieursbureau gespecialiseerd in ontwerp van logistieke projecten, meer specifiek magazijnen, distributiecentra, hubs en sorteerplatformen. Het dochterbedrijf Exilab is dan weer gespecialiseerd in het ontwerpen van laboratoria en cleanrooms.

Met belangrijke havens in Antwerpen en Rotterdam, verbeterde multimodale infrastructuur en versnelde e-commerce groei, is de vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux de afgelopen jaren sterk toegenomen. De Benelux is uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke hubs in Europa.

Maar ook de voedings- en chemische industrie zijn belangrijke investeerders in de Benelux. Dit vertaalt zich onder andere in een toenemende vraag naar duurzame en energiezuinige laboratoria.

Via de overname van deze twee nichespelers, wil het bedrijf tegemoet komen aan de toenemende vraag naar gespecialiseerde dienstverlening. Naast het verwerven van marktaandeel, ziet het bedrijf ook veel potentieel in de kruisbestuiving tussen de verschillende expertises.

Beide bedrijven zijn nu een dochteronderneming van VK architects+engineers en blijven onder hun eigen naam opereren.