Investeringsmaatschappij Akiles haalt 35 miljoen euro op

De Belgische in­ves­terings­maat­schap­pij Akiles, gespecialiseerd is in groeikapitaal, heeft onlangs de eerste closing van 35 miljoen euro aangekondigd voor haar evergreen fonds.

Trefwoorden: #Akiles, #investeringsmaatschappij

Lees verder

Techniek

( Foto: Akiles )

ENGINEERINGNET.BE - Na haar lancering als investeringsmaatschappij in september 2019 realiseerde Akiles tot nu toe 7 investeringen.

In het Late-Stage Venture segment werd geïnvesteerd in Calltic (telecom), Look&Fin (crowdlending platform) en Loop (trendy oordopjes). De belangrijkste groeikapitaalinvesteringen gingen naar Apimo (proptech), Top On Web (online web agency), Methis Consulting ('niche' consulting) en Castelein Sealants (afdichtingen).

Bij elke investering wil het bedrijf succesvolle managers en ondernemers ondersteunen op hun groeipad, in volledige alignering en met een langetermijnvisie. Ondanks de uitdagingen van Covid-19 hebben de portefeuillebedrijven een sterke groei laten zien, over het algemeen beter dan verwacht.

Om verdere groei te ondersteunen, werd in februari 2021 haar evergreen fondsstructuur opgezet onder beheer van de 4 partners (zie foto vlnr.) Christophe Rousseaux, Laurent Puissant Baeyens, Thierry François en. Kurt Huyghe

Onlangs realiseerde het fonds haar eerste closing van meer dan 35 miljoen euro aan toezeggingen. In het vooruitzicht van de groeiende pijplijn van investeringsmogelijkheden wil het bedrijf een volgende closing van het fonds organiseren op 50 miljoen euro in de tweede helft van 2021.