Dachser gaat exoskeletten invoeren in alle magazijnen

De actieve exoskeletten van German Bionic werden in het magazijn in het Duitse Maagdenburg getest onder de dagelijkse werkomstandigheden. Na deze geslaagde praktijkproef zal de technologie in de toekomst ook in andere vestigingen worden geïntroduceerd.

Trefwoorden: #Dachser, #exoskelet, #logistiek, #magazijn

Lees verder

Techniek

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - Werken in een magazijn betekent nog steeds veel handmatig werk. Dit werk kan soms ook fysiek zwaar zijn, bijvoorbeeld bij het lossen van goederen of het orderpicken.

Dachser onderzoekt al geruime tijd of het mogelijk is om medewerkers technische hulpmiddelen aan te bieden om hen te ondersteunen bij het uitvoeren van fysiek zware taken. Zogenaamde exoskeletten zijn daarbij bijzonder veelbelovend.

Actieve exoskeletten maken gebruik van door batterijen aangedreven robotmotoren om het tillen te vergemakkelijken. Hierdoor wordt de onderrug bij het tillen van zwaardere goederen in hoge mate ontlast, wat een slechte houding tegengaat.

Actieve exoskeletten van de Duitse fabrikant German Bionic werden in het voorjaar in het magazijn van het logistieke centrum in Maagdenburg op de proef gesteld. Het doel was om onder reële omstandigheden gegevens te verzamelen en feedback van de werknemers te krijgen.

Na deze succesvolle test zullen ook andere vestigingen in het netwerk de nieuwe technologie in hun magazijnen gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld het logistieke centrum in Ulm dat in de herfst van start gaat met de exoskeletten.