• 02/05/2012

Mis de presentaties over 3 top engineeringprojecten niet! - invitatie

Presentatie van QinetiQ Space, De Lijn en de Antwerp Management School tijdens AUTOMATION & ENGINEERING op 9 mei 2012 in paleis 1 van Brussels Expo.

Lees verder

Productnieuws

Het inhoudelijk programma van AUTOMATION & ENGINEERING 2012 gaat van start met een rondetafeldebat waar diverse protagonisten uit de onderwijssector en industrie hun visie geven om het nijpend tekort aan technische profielen aan banden te leggen.

Net daaropvolgend presenteren drie Ingenieurs van de Maand hun project waardoor ze meedingen voor de eerste plaats in de onlinewedstrijd Ingenieur van het Jaar.

Hiermee wordt de appreciatie voor het beroep van ingenieur extra onderstreept, bovendien krijgen bezoekers een bijzondere kijk op drie innovatieve projecten.

Inschrijven voor de sessies kan hier.

Heeft u zich nog niet geregistreerd voor AUTOMATION & ENGINEERING 2012? Vraag nhier uw gratis toegangsbadge aan.

--------------

PROGRAMMA OP 9 MEI:
ENGINEER OF THE YEAR CASE STUDIES:

11.30 11.50
First time right - satelliet ontwerp en ontwikkeling op de grens van het technisch mogelijke.

Stijn Ilsen, AIT engineer on PROBAV, QinetiQ Space

Momenteel wordt de 3de Belgische satelliet ontwikkeld. Deze satelliet, PROBA-V genoemd, is een aard-observatie satelliet. Hij brengt de vegetatie van de volledige aarde in kaart met een periode van 2 dagen. Hiermee levert hij de noodzakelijke data aan een grote, internationale wetenschappelijke gemeenschap.

De wetenschappelijke data dient als input voor beleidsmakers in de aanpak van fundamentele problemen zoals de opwarming van de aarde. De satelliet wordt momenteel gentegreerd in de cleanroom van QinetiQ Space in Kruibeke. Hij ondergaat een grote waaier aan verschillende elektrische, functionele en omgevingstesten. Begin 2013 vindt de lancering plaats vanuit Frans-Guyana bovenop een VEGA raket.

11.50 - 12.10
Hoe sensoren de belastingbetaler jaarlijks 500.000 opleveren

Patrick Debeuf, Hoofd Tram, De Lijn Oost-Vlaanderen

Gemiddeld liggen tramhaltes van vervoersmaatschappij De Lijn op 300 meter afstand van elkaar, waarbij meestal n of meerdere deuren worden geopend en de opgewarmde lucht de tram alweer verlaat. Verloren energie die door u en ik wordt betaald, de belastingsplichtiger.

Deze door elektrische weerstanden opgewarmde lucht kost handenvol geld want restwarmte zoals aanwezig bij een benzine- of dieselmotor is er niet bij elektrische voertuigen gezien het extreem hoog rendement van de elektromotoren.

Meten is weten, en in dit geval besparen! Ontdek tijdens deze presentatie hoe de elektrische stromen, spanningen, drukken, temperaturen, GPS gelogged werden, en hoe via automatisering de verwarming en ventilatie gesaneerd wordt en maar liefst 500.000 aan elektriciteit uitspaart per jaar.

12.10- 12.30
Technisch groen juweeltje als toegevoegde waarde voor toerisme

Brecht Vanhoutte, Student: Master in Management, Antwerp Management School

Nieuwpoort en Diksmuide hebben er binnenkort een toeristische attractie bij, de solarboot Helios. Een technisch hoogstaande boot waarmee we binnenkort de IJzer kunnen afvaren en op een unieke manier de natuur kunnen bewonderen en te luisteren naar de stilte.

Maar... hoe genereert Helios energie, door het aandrijven van een uniek fietssysteem is het mogelijk om zelf energie te maken. Ook is er op de boot een visualisatiescherm die tal van parameters en toeristische informatie weergeeft! Ontdek tijdens deze presentatie hoe dit technisch groen juweeltje van ontwerp- tot constructiefase tot stand is gekomen.


Meer informatie:
AUTOMATION & ENGINEERING 2012
9 & 10/05/2012 - BRUSSELS EXPO (Paleis 1)
Belgiplein 1, 1020 Brussel
www.automation-engineering.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.