• 05/03/2015

Explosieveiligheid: belangrijkste uitdaging voor Belgische procesindustrie

Waar willen ingenieurs uit de procesindustrie meer over weten? Eventorganisator Easyfairs hield hierover een online enquête bij de doelgroep van de vakbeurs M+R.

Trefwoorden: #Antwerp Expo, #easyFairs, #M+R, #meet- en regeltechnieken, #procesindustrie, #Solids, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit is een event voor meet- en regeltechnieken voor de petrochemie, chemie, life sciences, energie en voeding.

Maar liefst 230 ingenieurs gaven hun feedback. Deze feedback vormt de basis van het conferentieprogramma van de 2015-editie van M+R.

Maar liefst 42% van de 230 ondervraagde ingenieurs geven “ATEX“ aan als belangrijkste uitdaging waarover ze graag meer informatie wensen. Qua metingen staat “debietmetingen” met 37% op de tweede plaats.

Het onderwerp “SIL - Safety integrity level”, wat ook kadert binnen het thema veiligheid staat met 33% op de derde plaats. Beide veiligheidsthema’s, ATEX en SIL, zullen dan ook prominent aanwezig zijn in het M+R conferentieprogramma.

6 hoofdthema’s binnen het conferentieprogramma
Dankzij de feedback op de enquête kunnen wij ons conferentieprogramma afstemmen op de behoeftes van onze doelgroepen.

Deze 6 thema’s komen aan bod:

  • ATEX en SIL voor olie, gas, energie, chemie en voedingsbedrijven
  • Metingen voor olie, gas, energie, chemie en voeding
  • Beheer van uw instrumentenpark
  • Meest voorkomende valkuilen na installatiefouten
  • Communicatie (wireless, protocols)
  • Ijken instrumenten | preventief onderhoud

Het aanbieden van neutrale kennis als toegevoegde waarde
Toegevoegde waarde creëren voor onze bezoekers is een constante drijfveer binnen het M+R-team.

In maart 2015 biedt M+R de bezoeker: neutrale technische content, netwerking en catering, een bedrijfsbezoek naar EuroChem en bovendien het grootste instrumentatieaanbod in de Benelux.

Bedrijfsbezoek aan EuroChem
EuroChem Antwerpen maakt sinds 1 april 2012 deel uit van de Russische EuroChem groep. Met de acquisitie van de meststofactiviteiten van BASF verwerft EuroChem zich toegang tot een voor haar nieuwe regio in Europa.

EuroChem Antwerpen is een uniek bedrijf waar zowel vloeistoffen als vaste stoffen in het explosiegevoelig productieproces gebruikt worden. Kortom, een ideaal bedrijfsbezoek voor maximum 50 deelnemers.

Het bedrijfsbezoek wordt aangevuld met een Masterclass over ATEX, gegeven door Eurochem en Acta.

Co-locatie M+R en Solids
M+R gaat gelijktijdig door met Solids, het event voor de bulk- en stortgoedsector. 50% van de M+R bezoekers werkt immers naast gassen en vloeistoffen ook met poeders, korrels en andere vaste stoffen.

Met één bezoek wordt het M+R aanbod van 100 exposanten gecombineerd met het Solids aanbod van ruim 140 andere exposanten.

In 2013 was deze combinatie alvast goed voor 2.270 bezoekers, maar toen was M+R slechts één enkele dag open. In 2015 is M+R net zoals Solids 2 dagen geopend. <<

Praktische informatie:
M+R en Solids vinden plaats op
woensdag 11 en donderdag 12 maart 2015 in Antwerp expo
www.m-r.be - #MeetEnRegel

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>