Bionisch AI-platform voor optimalisatie voorraden haalt 3,5 miljoen euro op

De Belgische startup Garvis haalt een jaar na de lancering 3,5 miljoen euro op om zijn AI-platform voor vraag- en voorraadplanning verder uit te bouwen. Investeerders zijn de investeringsfondsen Superseed en Scalebridge Capital en de groep Bosch Ventures.

Trefwoorden: #Garvis, #invest, #kapitaal, #voorraad

Lees verder

Nieuws

( Foto: Garvis )

ENGINEERINGNET.BE - Van het sourcen van grondstoffen, over de productie, tot de leveringen aan klanten: alles wat een onderneming doet, is gebaseerd op voorspellingen. Die voorspellingen zijn vandaag aartsmoeilijk geworden.

Bedrijven komen er niet meer met hun klassieke planningsmethodes om hun voorraden in te schatten. Die modellen, vaak gewoon Excel-spreadsheets, maken prognoses op basis van data uit het verleden. Maar die data zijn vandaag geen betrouwbare voorspellers meer.

Het platform dat Garvis ontwikkelde, brengt alle relevante omgevingsfactoren in kaart. Het maakt gebruik van open-box AI om te reageren op wereldwijde fluctuaties in koopgedrag.

Onverwachte veranderingen en schommelingen in het vraagpatroon worden vroeg herkend, zodat de planners hun prognoses snel kunnen aanpassen en de planningen altijd up to date blijven.

Garvis werkt samen met de Universiteit Antwerpen om onze voorspellende algoritmes voortdurend te optimaliseren. Delaware ondersteunt als partner de verkoop van het platform.