Budget voor Starterspakket Internationalisering bedraagt nu 1,4 miljoen euro

Flanders Investment & Trade lanceert tot en met 11 oktober opnieuw een oproep voor het Starterspakket Internationalisering. Met deze subsidie van 7.000 euro ondersteunt FIT beginnende exporteurs. Het budget hiervoor werd verhoogd tot 1,4 miljoen euro.

Trefwoorden: #export, #FIT, #subsidie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Met het Starterspakket Internationalisering mikt FIT op Vlaamse kmo’s die met innovatieve producten of diensten nieuwe afzetmarkten willen aanboren. Voorwaarde om in aanmerking te komen is dat ze aan het begin staan van hun internationaliseringstraject.

Het is een eenmalige forfaitaire subsidiecheque van 7.000 euro voor internationaliseringsacties. Dat kan bijvoorbeeld een bezoek of stand zijn op een internationale vakbeurs, marketing en publiciteit, erelonen voor juridisch advies of vertalingen van productinformatie. FIT laat 225 kandidaturen toe tijdens deze oproepperiode.

Uit de kandidaturen kent een selectiecommissie er maximaal 200 toe op basis van een wegings- en scoretabel. FIT voorziet ook persoonlijke begeleiding  door een adviseur Internationaal Ondernemen uit de provincie waarin het bedrijf gevestigd is.

Klik hier voor meer informatie.