Port of Antwerp-Bruges verdeelt farmaceutische producten volgens GDP-richtlijnen

Als eerste zeehaven wereldwijd vertaalde Port of Antwerp-Bruges de GDP (Good Distribution Practice) regels naar de maritieme sfeer om zo in de gehele logistieke keten te kunnen opereren. Ze werden officieel geregistreerd in een SGS-certificaat.

Trefwoorden: #certificaat, #distributie, #farma, #GDP, #haven, #Port of Antwerp-Bruges

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp-Bruges )

ENGINEERINGNET.BE - Binnen- en buitenlandse stakeholders uit de Lifesciences & Healthcare sector kwamen onlangs samen in Antwerpen voor een kijkje achter de schermen van het distributieproces van farmaceutische producten in de haven.

Tijdens een rondleiding langs de afzonderlijke stappen van de werkzaamheden, van de veiligheidscontroles tot aan het laadproces, zagen ze hoe Port of Antwerp-Bruges de eerste maritieme GDP-haven ter wereld werd.

Dit betekent dat alle schakels van de logistieke keten, inclusief de containerterminals, kunnen opereren volgens de standaard van de Europese ‘Good Distribution Practices’ (GDP)-regels. De kwaliteit van producten zoals medicijnen, bloedplasma, vaccins en medisch materiaal die de haven passeren blijft op deze manier gehandhaafd tijdens het distributieproces.

Het bezoek van de farma professionals was bovendien de gelegenheid bij uitstek om aan te kondigen dat deze GDP-regels nu ook zijn vastgelegd in een officieel certificaat.